Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Kontrolli i kapitullit 7 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Për secilin nga reaksionet e mëposhtme shpjegoni pse:

  1. peroksidi i hidrogjenit shpërbëhet shumë më shpejt në praninë e enzimës katalazë;
  2. reaksioni midis karbonatit të magnezit dhe acidin klorhidrik të holluar përshpejtohet kur shtohet acid klorhidrik;
  3. në një fishekzjarr është më mirë të përdoret magnezi pluhur sesa shiriti i magnezit.