Kopertina e librit Kimia 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.2 në librin Kimia 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Graham Hill, John Holman dhe Philippa Gardom Hulme.

Pyetja

Njehsoni masën e krahasuar të formulës kimike:

  1. të klorurit të brakit (II), CuCl2\text{CuCl}_2
  2. të nitratit të magnezit, Mg(NO3)2\text{Mg(NO}_3\text{)}_2
  3. të kristalhidratit të sulfatit të hekurit (II), FeSO47H2O\text{FeSO}_4 \cdot 7\text{H}_2\text{O}