Kopertina e librit Kimia 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.3 në librin Kimia 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Graham Hill, John Holman dhe Philippa Gardom Hulme.

Pyetja

Shkruani simbolet e izotopeve për:

  1. klorin me numër mase 35 dhe 37 (Z = 17);
  2. natriumin me numër mase 23 (Z = 11);
  3. jonin e aluminit me numër mase 27 (Z = 13);
  4. jonin e oksigjenit (A = 16, Z = 8).