Kopertina e librit Kimia 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.3 në librin Kimia 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Graham Hill, John Holman dhe Philippa Gardom Hulme.

Pyetja

Njehsoni numrin e protoneve, neutroneve dhe elektroneve në atomet dhe jonet e mëposhtme.

  1. 511B_{5}^{11}\text{B}
  2. 3581Br_{35}^{81}\text{Br}
  3. 83203Bi2+_{83}^{203}\text{Bi}^{2+}
  4. 1531P3_{15}^{31}\text{P}^{3-}