Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Në figurën e mëposhtme, tregoni që trekëndëshi ABCABC është i ngjashëm me trekëndëshin DECDEC.
  2. Llogaritni: i) DEDE ii) ACAC