Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet:

  1. (5×101)+(2×102)(5 \times 10^{-1})+(2 \times 10^{-2})
  2. (4×102)+(6×103)(4 \times 10^{-2})+(6 \times 10^{-3})
  3. (2×102)+(9×104)(2 \times 10^{-2})+(9 \times 10^{-4})
  4. (1.5×102)(2×103)(1.5 \times 10^{-2})-(2 \times 10^{-3})
  5. (7×104)(5×105)(7 \times 10^4)-(5 \times 10^5)
  6. (6×102)(7×101)(6 \times 10^2)-(7 \times 10^{-1})