Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet:

  1. (6.4×104)+(7.1×103)(6.4 \times 10^{-4})+(7.1 \times 10^{-3})
  2. (9.9×105)(2.7×104)(9.9 \times 10^5)-(2.7 \times 10^4)
  3. (4.8×106)+(3.9×105)(4.8 \times 10^{-6})+(3.9 \times 10^{-5})
  4. (3.3×102)(7.5×101)(3.3 \times 10^2)-(7.5 \times 10^1)
  5. (9.8×105)(6.4×105)(9.8 \times 10^5)-(6.4 \times 10^5)
  6. (3.5×102)+(9.7×103)(3.5 \times 10^{-2})+(9.7 \times 10^{-3})