Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

a) Rishkruani shprehjet e mëposhtme duke përdorur shkrimin standard.

  1. 3000×2103000 \times 210
  2. 0.0042:0.60.0042 : 0.6
  3. 1200×0.091200 \times 0.09
  4. 0.049:700.049 : 70

b) Kryeni veprimet pa përdorur makinën llogaritëse dhe përfundimet jepini në shkrimin standard.