Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një grup nxënësish, 35% mësojnë matematikë të avancuar dhe 75% mësojnë fizikë të avancuar. 4 nxënës i mësojnë të dyja lëndët. Çdo nxënës mëson të pakten njërën lëndë. Sa nxënës mësojnë matematikë, por jo fizikë?