Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 7.4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në një furrë buke, brumi i bukës pritet në formë drejtkëndëshi me përmasa 0.50.5 m dhe 44 m. Nga ky brumë nxirren rrathë me diametër 66 cm dhe pjesa tjetër e brumit hiqet mënjanë.

  1. Njehso syprinën e brumit që hiqet mënjanë nga secili prej drejtkëndëshave.
  2. Sa përqind e brumit hiqet?