Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 7.5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Gjej gjatësinë e harkut dhe syprinën e këtij sektori.
  2. Rrezja e rrethit është rrumbullakosur në cm më të afërt. Gjej vlerën më të vogël dhe më të madhe të syprinës së këtij sektori.