Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 9.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Geri ka një oborr në shtëpi me përmasa 44 m ×\times  55 m. Ai ka 1010 m2 tapet bari dhe ka dëshirë ta përdorë atë për të formuar një bordurë përreth oborrit me gjerësi të njëjtë nga të gjitha anët.

  1. Shkruaj një ekuacion që shpreh syprinën e bordurës me bar.
  2. Geri përdori të gjithë tapetin prej bari. Zgjidh ekuacionin për të gjetur xx.