Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 9.4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Brikena bleu 22 brinjë qengji dhe 22 salsiçe dhe pagoi 7070 lekë. Në të njëjtën kohë ajo bleu 33 brinjë qengji dhe 44 salsiçe dhe pagoi 110110 lekë. Sa lekë kushtoi një salsiçe?