Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 9.5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Shkruaj ekuacionin e një drejtëze që kalon në (2,5)(2, 5).
  2. Shkruaj ekuacionin e një drejtëze që kalon në (3,8)(3, 8).
  3. Zgjidh sistemin e ekuacioneve të pikës a dhe b për të gjetur mm dhe cc.
  4. Shkruaj ekuacionin e drejtëzës që kalon në pikat (2,5)(2, 5) dhe (3,8)(3, 8).