Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Kontrollo njohuritë 7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Shkruaj një inekuacion që të tregosh vlerën më madhe dhe më të vogël për secilën matje.

  1. 3636 m i rrumbullakosur në metrin më të afërt.
  2. 9.29.2 cm i rrumbullakosur në milimetrin më të afërt.
  3. 23.623.6 km e rrumbullakosur me një shifër pas presjes.