Kopertina e librit Matematika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3F në librin Matematika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Keith Gallick, Daniel Goldberg, Anne McAteer, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Joe Petran, Keith Bledger, Cong San, Harry Smith, Geoff Staley dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Një varg është përcaktuar për çdo n1n \ge 1 me anë të relacionit rekurent un+1=pun+qu_{n+1}=pu_n+q, u1=2u_1=2.

Jepet se u2=1u_2=-1 dhe u3=11u_3=11, gjej vlerat e pp dhe qq.