Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 1.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Vërtetoni që, në qoftë se (5y)2(5y)^2 është çift për çdo numër të plotë yy, atëherë dhe yy është çift.