Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

aa dhe bb janë dy numra të tillë që a=b2a = b - 2 dhe shuma e aa me bb  është e barabartë me prodhimin e tyre. Vërtetoni që aa dhe bb  nuk janë numra të plotë.