Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

P është një numër i thjeshtë dhe Q është një numër tek.

  1. Suzana thotë që prodhimi PQPQ është çift, Liza thotë që prodhimi PQPQ është tek dhe Genti thotë që prodhimi PQPQ mund të jetë ose çift ose tek. Cili ka të drejtë? Përdorni një metodë të përshtatshme vërtetimi për të argumentuar përgjigjen.
  2. Suzana thotë që P(Q+1)P(Q + 1) është gjithmonë çift. A ka të drejtë ajo? Përdorni një metodë të përshtatshme vërtetimi për të argumentuar përgjigjen.