Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 1.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Përdorni një metodë të përshtatshme vërtetimi për të treguar që për 1n51 \le n \le 5, 11×2+12×3+13×4+...+1n×(n+1)=nn+1\dfrac{1}{1 \times 2} + \dfrac{1}{2 \times 3} + \dfrac{1}{3 \times 4} + ... + \dfrac{1}{n \times (n + 1)} = \dfrac{n}{n + 1}.