Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 1.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Mësuesja i tregon klasës së saj që çdo numër plotpjesëtohet me 3 nëse shuma e shifrave të tij plotpjesëtohet me tre. Përdorni një metodë të përshtatshme për të vërtetuar këtë fjali për numrat dyshifrorë.