Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 1.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Martini thotë: "Të gjithë katërkëndëshat me brinjë të barabarta janë katrorë". Përdorni një metodë të përshtatshme vërtetimi për të treguar nëse fjalia e tij është e vërtetë apo e gabuar.