Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Gjeni perimetrin e rrethit dhe syprinën e qarkut me rreze 3x53x^5 cm.
  2. Vëllimi i një sfere me rreze rr  është 43πr3\dfrac{4}{3}\pi r^3 dhe syprina e saj është 4πr24\pi r^2. Gjeni vëllimin dhe syprinën e sferës me rreze 3x43x^4 cm.