Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Syprina e një drejtkëndëshi është 8y5z78y^5z^7 dhe gjatësia e tij është 4y2z34y^2z^3. Gjeni gjerësinë e drejtkëndëshit.
  2. Shpjegoni pse syprina e një drejtkëndëshi me brinjë 8m3n63\sqrt[3]{8m^{-3}n^6} dhe 16m2n4\sqrt{16m^2n^{-4}} nuk varet nga mm dhe nn. Sa është syprina e këtij drejtkëndëshi?