Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një çiklist përshkon 4b2c124b^2c^{\frac{1}{2}} kilometra për 3b2c3b^2c orë. Sa është shpejtësia mesatare me të cilën udhëton çiklisti?