Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Gjeni hipotenuzën e një trekëndëshi kënddrejtë me katete 5n125n^{\frac{1}{2}} dhe 12n1212n^{\frac{1}{2}}.
  2. Gjeni syprinën e trekëndëshit kënddrejtë të dhënë në kërkesën (a).