Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.3A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Për secilën nga shprehjet e mëposhtme, tregoni nëse ato mund të shkruhen në trajtën aba\sqrt{b} ku aa dhe bb janë numra të plotë.

  1. 4×21\sqrt{4} \times \sqrt{21}
  2. 8×7\sqrt{8} \times \sqrt{7}
  3. 75\sqrt{75}
  4. 27\sqrt{27}
  5. 80010\dfrac{\sqrt{800}}{10}
  6. (8)3(\sqrt{8})^3
  7. (17)3(\sqrt{17})^3
  8. 23×322\sqrt{3} \times 3\sqrt{2}
  9. 56×7185\sqrt{6} \times 7\sqrt{18}
  10. 424×6304\sqrt{24} \times 6\sqrt{30}