Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Shpejtësitë maksimale, në m/s, të dy motorëve janë përkatësisht 12a\dfrac{12}{\sqrt{a}} dhe 17a3a\dfrac{17\sqrt{a}}{3a}, ku aa është vëllimi i benzinës në serbator. Gjeni ndryshesën ndërmjet shpejtësive maksimale të dy motorëve, në qoftë se ata kanë të njëjtin vëllim të benzinës. Përgjigjen jepeni me rrënjë dhe argumentojeni.