Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Syprina e një elipsi me gjysmëboshte aa dhe bb jepet nga formula πab\pi ab. Gjeni syprinën e elipsit kur a=54+3a=\dfrac{5}{4 + \sqrt{3}} m dhe b=843b=\dfrac{8}{4 - \sqrt{3}} m. Argumentoni përgjigjen.