Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një trekëndësh barabrinjës me brinjë 565\sqrt{6} ka njërin kulm në origjinën e koordinatave dhe një brinjë të shtrirë përgjatë kahut pozitiv të boshtit Oxx. Qendra e trekëndëshit ndodhet në boshtin vertikal të simetrisë së tij dhe në 13\dfrac{1}{3} e largesës nga boshti Oxx te kulmi. Gjeni largesën e qendrës së trekëndëshit nga origjina e sistemit koordinativ.