Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Rrezja e një rrethi është 939\sqrt{3} cm. Tregoni që syprina e qarkut përkatës është 243π243\pi cm2.
  2. Një qark e ka syprinën 245π\pi cm2. Sa është diametri i tij? Argumentoni përgjigjen.