Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Drejtkëndëshi A ka brinjë me gjatësi 333\sqrt{3} m dhe 5\sqrt{5} m. Drejtkëndëshi B ka brinjë me gjatësi 5\sqrt{5} m dhe 7\sqrt{7} m. Sa herë më i madh është syprina e drejtkëndëshit A nga e drejtkëndëshit B? Jepni përgjigjen në trajtë të thjeshtuar. Argumentojeni atë.