Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një kamp ndodhet 555\sqrt{5} km në lindje dhe 575\sqrt{7} km në veri të një këmbësori. Gjeni largesën e këmbësorit nga kampi. Argumentoni përgjigjen.