Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Harku i një ure është pjesë e një rrethi me rreze 123\dfrac{12}{\sqrt{3}} m. Në qoftë se harku i urës mbështetet në këndin 45°45\degree, tregoni që gjatësia e urës është 3π\sqrt{3}\pi m.