Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.3B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Ekuacioni i një parabole është y2=4axy^2 = 4ax. Gjeni yy, kur a=66a = 6-\sqrt{6} dhe x=6+610x=\dfrac{6 + \sqrt{6}}{10}. Argumentoni përgjigjen dhe jepeni atë në trajtë të thjeshtuar.