Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.4A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Për secilin nga funksionet e mëposhtme të fuqisë së dytë të trajtës y=f(x)y = f(x):

  1. faktorizoni anën e djathtë të tij;
  2. përdorni përgjigjen e kërkesës (i) për të ndërtuar grafikun e funksionit.
  1. f(x)=x2+3x+2f(x) = x^2 + 3x + 2
  2. f(x)=x2+6x7f(x) = x^2 + 6x - 7
  3. f(x)=x2x+2f(x) = -x^2 - x + 2
  4. f(x)=x27x12f(x) = -x^2 - 7x - 12
  5. f(x)=2x2x1f(x) = 2x^2 - x - 1
  6. f(x)=3x2+11x+20f(x) = -3x^2 + 11x + 20