Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.4A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Veçoni katrorin e binomit për të gjetur zgjidhjet e sakta për këto ekuacione të fuqisë së dytë.

 1. x22x=0x^2 - 2x = 0
 2. 34xx2=03 - 4x - x^2 = 0
 3. x214x+33=0x^2 - 14x + 33 = 0
 4. x2+8x+10=0x^2 + 8x + 10 = 0
 5. x26x+9=0x^2 - 6x + 9 = 0
 6. x2+10x+24=0x^2 + 10x + 24 = 0
 7. x2+22x+118=0x^2 + 22x + 118 = 0
 8. x216x+54=0x^2 - 16x + 54 = 0
 9. 4x212x+2=04x^2 - 12x + 2 = 0
 10. 9x2+12x2=09x^2 + 12x - 2 = 0
 11. x2+11x+3=0x^2 + 11x + 3 = 0
 12. 9x230x32=09x^2 - 30x - 32 = 0