Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 3.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Me anë të formulave sin2α+cos2α=1\sin^2 \alpha + \cos^2 \alpha = 1 dhe tgα=sinαcosα\tg \alpha = \frac{\sin \alpha}{\cos \alpha} njehsoni vlerat e sinα\sin \alpha dhe tgα\tg \alpha, kur këndi α\alpha është i ngushtë dhe

  1. cosα=35\cos \alpha = \dfrac{3}{5}
  2. cosα=0.8\cos \alpha = 0.8
  3. cosα=1213\cos \alpha = \dfrac{12}{13}