Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Përdorni përkufizimin për të gjetur derivatet e funksioneve të mëposhtme dhe më pas koeficientët këndorë të tangjenteve ndaj grafikëve të tyre në pikat e dhëna:

  1. y=x2y=x^2 në pikën (1,1)(1,1)
  2. y=3x2y=3x^2 në pikën (2,12)(2,12)
  3. y=x3y=x^3 në pikën (3,27)(3,27)
  4. y=4x1y=4x-1 në pikën (5,19)(5,19)
  5. y=12x2y=\dfrac{1}{2}x^2 në pikën (6,18)(6,18)
  6. y=x2+1y=x^2+1 në pikën (2,5)(2,5)
  7. y=2x3y=2x^3 në pikën (1,2)(1,2)
  8. y=x3+2y=x^3+2 në pikën (2,10)(2,10)