Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 4.4A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një drejtëz është tangjente me vijën y=x2+3x1y=x^2+3x-1 në pikën (1,k)(1, k).

  1. Sa është vlera e kk?
  2. Sa është koeficienti këndor i tangjentes ndaj vijës në këtë pikë? Argumentoni përgjigjen.
  3. Gjeni ekuacionin e tangjentes.