Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.6B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Duke patur parasysh që shpejtësia e ndryshimit të PP në lidhje me tt është 7, dhe kur t=4t=4, P=2P=2:

  1. shprehni PP në lidhje me tt;
  2. gjeni PP kur t=5t=5;
  3. gjeni tt kur P=16P=16.