Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 4.6B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Një grimcë elementare lëviz në boshtin Oxx në mënyrë të tillë që nxitimi i saj aa është një funksion i kohës, a(t)=2ta(t)=2t. Në pikënisje (t=0)(t=0), grimca është 2 cm në të djathtë të origjinës duke lëvizur me shpejtësi vv prej 2 cm/s. i) Shprehni shpejtësinë dhe zhvendosjen ss si funksion të tt.; ii) Njehsoni shpejtësinë dhe zhvendosjen kur t=1t=1.
  2. Përgjigjuni pyetjeve të kërkesës (a), nëse grimca lëviz sipas kushteve fillestare të mëposhtme: i) a(t)=6;s(0)=2;v(0)=5a(t)=6; s(0)=-2; v(0)=5; ii) a(t)=t+1;s(0)=1;v(0)=2a(t)=t+1; s(0)=1; v(0)=2; iii) a(t)=t2;s(0)=0;v(0)=1a(t)=t^2; s(0)=0; v(0)=-1