Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.8B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Integroni funksionin ff, të tillë që f(x)=x26x+8f(x)=x^2-6x+8 në lidhje me xx dhe njehsoni syprinën e zonës së kufizuar nga vija me ekuacion y=f(x)y=f(x), boshti OxOx dhe drejtëzat x=2x=2 dhe x=4x=4.