Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Shkruani secilin prej logaritmeve të mëposhtme me anë të log2\log2 dhe log3\log3. Duke marrë parasysh që log20.301\log2 \approx 0.301 dhe log30.477\log3 \approx 0.477, gjeni vlerat e përafërta të tyre.

  1. log12\log12
  2. log18\log18
  3. log4.5\log4.5
  4. log13.5\log13.5
  5. log5\log5
  6. log0.125\log0.125