Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 5.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Le të jetë x=ayx=a^y. Vërtetoni që logax=logbxlogba\log_ax = \dfrac{\log_b x}{\log_b a}.
  2. Shprehni log212\log_212 si logaritëm me bazë 10, në mënyrë të tillë që log212=k×log1012\log_212= k\times \log_{10}12 dhe gjeni vlerën e kk.
  3. Shkruani logaritmet e mëposhtme si logaritme me bazë 10 dhe përdorni një makinë llogaritëse për të gjetur vlerat e tyre. i) log637\log_637 ii) log46\log_46 iii) log325\log_325