Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 5.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Zgjidhni inekuacionet: i) 3x>100003^x > 10000 ii) 0.2x<0.0010.2^x < 0.001
  2. Njehsoni numrin e plotë më të vogël, për të cilin 2n>10000002^n > 1000000.
  3. Njehsoni numrin e plotë më të madh, për të cilin 0.2n>0.0000050.2^n > 0.000005.