Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 6.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Në figurë janë dhënë dy katrorë ABEF dhe BCDE ku AB=p\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{p} dhe AF=q\overrightarrow{AF}=\overrightarrow{q}. Shprehni vektorët e mëposhtëm me anë të p\overrightarrow{p} dhe q\overrightarrow{q}.

  1. BD\overrightarrow{BD}
  2. AD\overrightarrow{AD}
  3. CF\overrightarrow{CF}
  4. AG\overrightarrow{AG}