Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.2A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Në figurë janë dhënë drejtimet dhe gjatësitë e katër vektorëve. Shprehni secilin prej këtyre vektorëve nëpërmjet koordinatave dhe gjeni gjatësinë dhe drejtimin e vektorit rezultant.