Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 6.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Grimca elementare A niset nga pika me rrezevektor 5j5\overrightarrow{j} dhe lëviz me shpejtësi konstante (2i+j)(2\overrightarrow{i}+\overrightarrow{j}) m/sek. Pesë sekonda më vonë, një grimcë tjetër elementare B niset nga origjina dhe duke lëvizur me shpejtësi konstante takohet me grimcën A pas 2 s. Gjeni shpejtësinë e B.