Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 6.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Grimcat elementare A dhe B kanë rrezevektorë përkatësisht a=(2i+5j)\overrightarrow{a}=(2\overrightarrow{i}+5\overrightarrow{j}) dhe b=(6i+3j)\overrightarrow{b}=(6\overrightarrow{i}+3\overrightarrow{j}). Grimca A zhvendoset me vektor (2i+3j)(2\overrightarrow{i}+3\overrightarrow{j}) dhe B zhvendoset në drejtim të kundërt dhe tri herë më larg. Njehsoni largesën ndërmjet grimcave A dhe B pas zhvendosjeve të kryera.